Pirmssvētku dienā, 17. novembrī, Jelgavā atklāta ziemas sezona pilsētas publiskajā slidotavā Pasta salā, laikrakstu "Zemgales Ziņas" informējusi Jelgavas pašvaldība.
Līdz ar to valsts svētku brīvdienās pilsētniekiem un Jelgavas viesiem jau bijusi iespēja pievienoties kopumā desmit publiskā slidojuma reizēm. Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) valdes loceklis Armands Ozollapa norādījis, ka sagatavošanās darbi uzsākti jau oktobrī. Slidotavas ēkā, kur izvietotas ģērbtuves, nomainīts laika gaitā nolietojies apšuvums un veikta slidotavas saldēšanas iekārtas, apstrādes kombaina, kā arī cita aprīkojuma tehniskā apkope.
Ledus liešana sākta nedēļu pirms valsts svētkiem.
"Labvēlīgākā gaisa temperatūra ledus liešanai ir 5–7 grādi. Šobrīd laikapstākļi ir mainīgi, ar periodisku lietu un vēja brāzmām, kas ietekmē ledus sagatavošanu, tāpēc ledus saldēšana sākta savlaicīgi.
Līdz 17. novembrim pakāpeniski bijām sagatavojuši vismaz četrus centimetrus biezu ledus kārtu, kas ir pietiekami, lai uzturētu kvalitatīvu ledus virsmu," stāstījis ZOC valdes loceklis.
Pašvaldība norādījusi, ka publiskajā slidotavā arī šosezon treniņus aizvadīšot Jelgavas Ledus sporta skolas audzēkņi – hokejisti, daiļslidotāji un šorttrekisti.
Publikācija tapusi projektā "Mans pagasts, mana pilsēta", kurā "Latvijas Avīze" sadarbojas ar laikrakstiem "Staburags", "Dzirkstele", "Zemgales Ziņas", "Bauskas Dzīve", "Alūksnes un Malienas Ziņas" un "Ziemeļlatvija".
Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild "Latvijas Avīze".