Cepeškrāsnī ceptais ķirbis būs gards tāpat vai to var izmantot kā piedevu pie gaļas ēdiena, īpaši pie cūkgaļas vai tītara gaļas cepeša.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja ar mizu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ citrona sulas
  • 1 tējkarote koriandra sēklu
  • Buntīte kinzas
  • Buntīte pētersīļu zaļumu
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Kinzu un pētersīļu zaļumus sasmalcina. Visu savieno miezerī, pievieno sāli un maltus piparus un ar piestu saberž masā. Masai pievieno olīveļļu un citrona sulu.
  2. Ķirbi sagriež 3 cm biezās un sprīža garās šķēlēs un rūpīgi ieberž ar izveidoto masu.
  3. Foliju klāj uz pannas, saliek ieziestās ķirbja šķēles, folijas malas saceļ uz augšu, virsu pārklāj ar otru foliju, malas saspiež kopā.
  4. Cepešpannu ar ķirbi liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–35 minūtes. Pēdējās 5 minūtes no augšas noņem foliju. Tā ķirbis vidū izcepsies mīksts, bet tā virsiņa būs zeltaina un kraukšķīga.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Tikai tagad -35% atlaide Gada abonementam. Kods: LASIAKCIJA. Akcijas cena 19,49 eur. 

Abonē ŠEIT

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu