Dārzeņi ikdienas uzturu bagātina ar šķiedrvielām, vitamīniem, minerālvielām un citām bioloģiski aktīvām vielām.
Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts
- 10 ķirštomātiņu
- 2 ēdamkarotes rīvēta cietā siera
- 1 sauja rīvmaizes
- sāls, pipari
Mērcei:
- 150 g rīvēta Čedaras siera
- 500 ml piena
- 50 g sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1 lauru lapa
- lociņi
Pagatavošana
Ziedkāpostu sadala rozetēs, tomātiņus pārgriež uz pusēm, lociņus sasmalcina. Ziedkāpostus vāra verdošā ūdenī aptuveni 10 minūtes, tad nokāš.
Gatavo mērci: pannā izkausē sviestu, pieliek miltus un maisot aptuveni minūti apcep. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno pienu, līdz izveidojas krēmīga mērce. Pieliek lauru lapu un maisot turpina vārīt aptuveni 5 minūtes. Tad lauru lapu izņem, pieber lociņus, sieru, pievieno sinepes. Maisot vāra vēl 2 minūtes.
Sakarsē cepeškrāsni un uzsilda cepamo veidni. Siltā veidnē kārto ziedkāpostus, pārlej mērci, pārber tomātiņus, rīvmaizi un sieru. Cep cepeškrāsnī 200 oC aptuveni 5 minūtes – līdz siers izkūst.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem