Ja gribas pagatavot ātru maltīti, var izmēģināt kuskusu. Šis produkts ir gatavots no skrotētiem un samaltiem kviešu graudiem.

Reklāma

Tas satur šķiedrvielas, B grupas vitamīnus, olbaltumvielas. Gandrīz nemaz nesatur taukus. Var pasniegt kā piedevu pamatēdienā vai pievienot salātiem. 

Tam nav izteiktas garšas. Pagatavošana ir pavisam vienkārša: kuskusu aplej ar verdošu ūdeni (attiecībā 1:2), ļauj aptuveni 5 minūtes uzbriest. Pievieno garšvielas un piedevas attiecīgi, kādu ēdienu gatavosiet: saldu vai sāļu.

Sastāvdaļas

  • pusglāze kuskusa
  • 1 glāze ūdens
  • puse buljona kubiņa
  • sāls
  • sviests
  • kabači un šampinjoni (var pievienot arī papriku)

Pagatavošana

Kuskusu ieber traukā. Aplej ar karstu ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš, pievienots nedaudz sāls. Uzliek vāku, ļauj aptuveni 5 minūtes uzbriest, nemaisa. Tikmēr pannā apcep gabaliņos sagrieztu kabaci un šampinjonus. Pievieno kuskusu, apmaisa, var pievienot nedaudz sviesta.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem