Jaunie kartupeļi ir ar ļoti plānu mizu, kas ēdama un garšīga. Tā­pēc tie nav jāmizo, tikai jānoberž ar mīkstu saru suku vai trauku sūk­ļa raupjo pusi. Gatavojot ēdienus no tiem, nevajag aizrauties ar garšvielām un spēcīgām mērcēm.

Reklāma

Jaunie kartupeļi ir aromātis­ki paši par sevi, tāpēc būs pietiekami, ja tiem pievienos sāli, piparus, nedaudz rozmarīna, ķiplokus un dilles. Tie labi garšo arī auksti – salātos vai uzkodās. Noteikti jāņem vērā, ka jaunie kartupeļi bojājas ātrāk nekā vecie. Tos va­jadzētu ātri izlietot – pāris dienās. Ie­teicams uzglabāt sausā, vēsā vietā, bet ne ledusskapī, jo tajā var mainīties jau­no kartupeļu tekstūra un garša.

Sastāvdaļas

  • 500 g jauno kartupeļu
  • puse gurķa
  • sauja redīsu
  • dilles

Mērcei:

  • 150 g bezpiedevu jogurta vai krējuma
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus novāra, atdzesē un sa­griež šķēlēs. Gurķi un redīsus sagriež plānās ripiņās. Jogurtu sajauc ar sine­pēm, pipariem, sāli un sasmalcinātām dillēm. Visu samaisa. 

Jaunie kartupeļi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem