Burkāni lieliski iederas arī desertos. Tie piešķir sulīgumu un dabisku saldumu, padarot īpaši gardus. Gatavojam konfektes!
- 500 g nomizotu burkānu
- 500 g cukura
- 3 tējkarotes citrona sulas
- 1 tējkarote citronskābes
Nomizotos burkānus sarīvē uz smalkās rīves, liek katliņā kopā ar cukuru un, nepārtraukti maisot, vāra uz nelielas uguns 20–30 minūtes, līdz masa kļūst bieza un viendabīga. Kad tā sāk spīdēt, pievieno citronskābi un citrona sulu, vēlreiz labi samaisa un pavāra 1–2 minūtes. Tad masu nedaudz atdzesē, veido nelielas bumbiņas vai stienīšus un apviļā cukurā, pūdercukurā vai kokosriekstu skaidiņās.
Masu var papildināt ar sasmalcinātiem riekstiem un tējkaroti medus, kas piešķirs bagātīgāku garšu un kraukšķīgumu. Pikantai un atsvaidzinošai garšai pievieno smalki sarīvētu svaigu ingveru.
Konfektes glabā slēgtā traukā vēsā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Tikai tagad -35% atlaide Gada abonementam. Kods: LASIAKCIJA. Akcijas cena 19,49 eur.
Abonē ŠEIT.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu