Sātīgs un smaržīgs ēdiens, kur galvenajā lomā divi sezonas gardumi - jaunie kartupelīši un gailenes.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g jauno kartupeļu
  • 150 g gaileņu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sakapāta rozmarīna
  • 4 ēdamkarotes sagrieztu maurloku
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 oC. Veidni ieziež ar sviestu un izklāj cetur­to daļu plānās šķēlēs sagrieztu kartupe­ļu. Virs tiem liek trešdaļu plāni sagrieztu gaileņu un pārkaisa ar trešdaļu rozma­rīna, maurloku un sasmalcinātu ķiploku. 

Turpina kārtojumu, līdz visi produkti iz­lietoti. Virsējā kārtā liek kartupeļus.

Vienmērīgi pārlej saldo krējumu. 

Cep cepeškrāsnī 30 minūtes, līdz sacepuma virsiņa kļuvusi zeltaini brūna. Pasnie­dzot pārkaisa ar maurlokiem. 

Gailenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem