Mīklai pievienotais biezpiens bagātinās gardo kūku.

Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 200 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 500 g biezpiena
  •  4 olas
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējkarote dzeramās sodas

Pildījumam

  • 5–6 lieli skābeni āboli
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana

1. Mīklas gatavošana. Olas iesit lielā bļodā, pievieno cukuru. Bļodu liec silta ūdens peldē un olas kul, līdz veidojas gaiša un gaisīga masa. Sviestu sasmalcini, liec bļodā un izkausē ūdens peldē. Biezpienu izberz caur sietu, pievieno sodu un samaisi. Izberzto biezpienu pievieno sakultajām olām un iemaisi masā. Pievieno miltus un beigās iemaisi kausēto sviestu. Visu kārtīgi izmaisi.

2. Pildījuma sagatavošana. Skābus ābolus nomizo un sagriez plānās daiviņās. Seklu apaļo cepamo formu iezied ar sviestu un ieklāj mīklu. Ābolu daiviņas izkārto uz mīklas un pārber ar atlikušo cukuru.

3. Cepšana. Tarti liec līdz 190 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes.

4. Pasniegšana. Gatavo tarti pārkaisi ar kanēli un atdzesē. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem