Ātri pagatavojama sātīga zupiņa no sezonas dārzeņiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g kartupeļu
  • 3 ripiņās sagriezti puravi
  • 1 sīpols
  • 50 g sviesta
  • 850 ml dārzeņu buljona
  • 150 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes sakapātu maurloku
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Dziļā pannā uz mērenas uguns izkau­sē sviestu. Pievieno nomizotus, gabali­ņos sagrieztus kartupeļus, puravus, sakapātu sīpolu un sautē 2–3 minūtes, līdz tie kļūst mīksti, bet neapbrūnē. Pielej bul­jonu, uzvāra, tad samazina liesmu, uz­liek vāku un uz lēnas uguns sautē 15 mi­nūtes. Noņem no uguns, nedaudz atdze­sē un sablendē.

Zupu lej atpakaļ pannā, uzkarsē, pie­ber piparus un sāli. Lej šķīvjos, ja vēlas, iemaisa krējumu un pārkaisa ar sakapā­tiem maurlokiem

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem