Pēdējie tomāti, pēdējās paprikas, ne visi ķiploki ziemu izturēs… Burkā iekšā! Sagriez (vai cietākos sarīvē) notīrītus dārzeņus un zaļumus. Pamata masu veidos tomāti, pārējais – tādās proporcijās, kā tev ir un patīk.
Ielej lielā katla apakšā nedaudz eļļas cepšanai un liec tur sagrieztus tomātus. Vāku virsū, lai lēnām sutinās. Man patīk ar visām miziņām un sēkliņām. Bet tu droši dari, kā patīk. Uz ērtākās pannas apcep papriku, sīpolus, rīvētu burkānu, pētersīļa saknīti – katlā iekšā pie tomātiem. Pievieno kādu čili un labi daudz plānās šķēlītēs sagrieztu ķiploku. Labi daudz zaļumu. Sāli pievieno nedaudz vairāk, nekā tev garšo. Ja vēlies, vari pievienot nedaudz etiķa. Pieraugi, lai visas sastāvdaļas ir labi sasautējušās! Karstu “zapti” pildi tīrās izkarsētās burciņās.
Ziemā, kad svaigi savi dārzeņi nav pieejami, tāda burciņa lieliski uzlabo sātīgu zupu vai mērci. Apdomā savas saimes lielumu un ēšanas paradumus. Tam arī pielāgo burciņu saturu un lielumu. Asākām mērcēm noderēs mazākas burciņas ar ņiprāku saturu. Zupām taisi lielākas – kaut ko maigāku vistas zupai, kaut ko asāku, skābāku biešu zupām, soļankām u.tml.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Tikai tagad -35% atlaide Gada abonementam. Kods: LASIAKCIJA. Akcijas cena 19,49 eur.
Abonē ŠEIT.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu