Pastilas gatavošanai nepieciešama ābolu masa, cukurs un olu baltumi.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu masas
  • 500 g cukura
  • 2 olu baltumi


Pagatavošana

1. Gatavo ābolu masu. Labāko ābolu masu var iegūt no Antonovkas āboliem. Ābolus var sautēt, bet gardāka masa ir no cepeškrāsnī ceptiem āboliem. Ceptus vai sautētus ābolus izberz caur sietu.

2. Ābolu masu savieno ar olu baltumiem. Iegūto ābolu masu saputo, tad pievieno cukuru un turpini putošanu, līdz cukurs ir izkusis un masa gaisīga. Atsevišķi saputo olu baltumus stingrās putās. Saputotos olu baltumus iecilā ābolu masā.


3. Karsē pastilas masu. Saputoto masu izlīdzini uz cepamā papīra 1,5–2 cm biezumā. Cepamo papīru ar masu pārvelc uz cepeškrāsns restēm. Restes liec cepeškrāsnī un pastilu karsē sākotnēji 60–70 grādu temperatūrā, vēlāk 40–50 grādu temperatūrā. 

Pastilu žāvē, līdz to var noņemt no papīra un sarullēt kā biskvītu. Pastilu ietin pārtikas plēvē vai pergamenta papīrā. 


4. Uzglabāšana. Pastilu uzglabā sausā un vēsā vietā. Ar olu baltumiem gatavotā pastila ir poraina, viegla un garšīga. Lai iegūtu krāsainu pastilu, dažādas krāsas pastilas saliek vienu uz otras.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem