Maigs un salds ievārījums, kuru pasniedz ar grauzdiņiem vai pankūkām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizotu un sagrieztu bumbieru
  • 500 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 citrona sula
  • nedaudz ūdens vai pektīns, ja gribi biezāku struktūru (pēc izvēles)

Pagatavošana

1. Sagatavo bumbierus. Bumbierus nomizo, izņem serdi un sagriez gabaliņos. Liec katlā kopā ar cukuru, citrona sulu, vaniļas cukuru un kanēli. Atstāj uz 30 minūtēm, lai izdalās sula.

2. Vāri ievārījumu. Katlu liec uz uguns un lēnām vāri 30–40 minūtes, līdz masa sabiezē.

3. Pildi ievārījumu burciņās. Karstu ievārījumu pildi tīrās, sterilizētās burkās, aizvāko un apgriez otrādi. Ievārījumu uzglabā sausā, vēsā tumšā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem