Ķirbis "gem squash" gatavības brīdī ir tik liels kā tenisa bumbiņa. Ja gribas pagatavot šo ēdienu, bet "gem squash" nav pieejams, tad var izvēlēties jaunus cukīni vai patisonus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 "gem squash" (vai 4 nelieli cukīni)
  • 225 g vārītu garo rīsu
  • 75 g saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 50 g melno olīvu bez kauliņiem
  • 60 g mīksta kazas siera
  • 30 ml olīveļļas
  • 1 saišķītis bazilika zaļumu

Jogurta mērce

  • 200 ml baltā jogurta
  • sauja piparmētru lapu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Ar asu nazi "gem squash" nogriež augšējo galu. Ar karoti izgrebj sēklas. Ja izvēlas gatavot cukīni, pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgrebj vidu.
  2. Saulē kaltētus tomātus sasmalcina. Melnās olīvas sasmalcina. Bazilika lapiņas sasmalcina. Visas sasmalcinātās sastāvdaļas ber bļodā, pievieno vārītos rīsus, pusi olīveļļas un visu samaisa.
  3. Izvēlas palielu cepamo formu, tās pamatni un malas ieziež ar eļļu. Saliek "gem squash" vai cukīni pusītes. Pildījumu sadala četrās daļās un sapilda izgrebtajos ķirbīšos vai cukīni pusītēs. Cepamās formas virsu pārsedz ar foliju. Cepamo formu liek līdz 180 ºC sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
  4. Mērcei sasmalcina piparmētru lapiņas un saber jogurtā, pievieno sāli, maltos piparus un olīveļļu. Visu rūpīgi sajauc.
  5. Ceptos "gem squash" vai cukīni pusītes pasniedz ar jogurta mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.