Kad siltumnīcā vai uz lauka dažs labs gurķis ir pāraudzis, sanāks brīnišķīga uzkoda gan ikdienai, gan svētku reizei.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 kg svaigu pāraugušu gurķu
  • 500 g burkānu
  • 3–4 ēdamkarotes sāls
  • 7–8 ēdamkarotes cukura
  • 200 ml olīveļļas (der arī cita)
  • 200 ml etiķa (9%)
  • 7–8 ķiploka daiviņas
  • dilles

Sastāvdaļas

Sagriež gurķus aptuveni 0,5 cm bie­zās šķēlītēs (ja cieta miza, vispirms no­mizo), sarīvē burkānus, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj ievilkties 2 stundas. Masu pilda 0,5–0,75 l burkās. 

Pasterizē 85 °C temperatūrā 10 minūtes un uzgla­bā vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem