Konfektes, saldumiņi, našķi un kārumi nevienu neatstāj vienaldzīgu – pat māmiņu, kura nolēmusi šopavasar notievēt. Lai nebūtu sirdsapziņas pārmetumu, pēc tam ejam kopīgā pastaigā nodzīt kalorijas. Ķeramies klāt saldu dāvaniņu gatavošanai!

Zemenes šokolādē

Zemenes šokolādē.

Tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē. Pievieno sviestu un, kad masa mazliet atdzisusi, saldo krējumu. Maisot uzkarsē, līdz masa viendabīga un mazliet spīdīga. Citā katliņā izkausē balto šokolādi.

Zemenes nomazgā, nosusina. Uzdur uz mazā iesmiņa, iemērc šokolādē un kārto uz šķīvja, kurā izklāts cepampapīrs. Atstāj, lai apžūst.

Lai glazūra būtu biezāka, atkārto iemērkšanu vēlreiz un var arī trešo reizi. 

Pēdējo reizi iemērc baltajā šokolādē pašu zemenes galiņu vai vienu pusi.

Ko nozīmē – izkausēt ūdens peldē

Ar šokolādi jārīkojas ļoti uzmanīgi. Kad iemanās, šokolādes izkausēšana nesagādā problēmas, bet pirmajā reizē gan jāuzmanās – ja šokolāde tiks pārkarsēta, tā sadalīsies pa frakcijām un cerētā produkta vietā būs taukaina ķēpa.

Kausēta šokolāde.

Gabaliņos salauzītu šokolādi liek karstumizturīgā bļodiņā (tai noteikti jābūt sausai). To uzmanīgi liek katliņā ar ūdeni. Jo sīkāk šokolāde tiks sasmalcināta, jo ātrāk tā izkusīs.

Karsē, bet neuzvāra! Ūdens sakarsīs un pakāpeniski sildot sāks kausēt šokolādi. To maisa. Jāuzmanās no tvaikiem, kas nāk gar bļodiņas malām, lai neapsvilinātu pirkstus.

Šokolādi atdzesē un tad pievieno garšvielas. Izmanto kā mērci vai veido konfektes.

Nekādā gadījumā siltu šokolādi nepievieno tādiem kūstošiem produktiem kā sviests vai putukrējums, ja par to īpaši nav teikts receptē.

Padoms

  • Ja šokolādi kausē kopā ar sviestu vai krējumu, var atļauties augstāku temperatūru, masa visu laiku ir jāmaisa.
  • Baltā šokolāde kūst zemākā temperatūrā.