Viena no bērnības garšām, kur satiekas biskvīta saldums ar dzērveņu skābumiņu.

Reklāma

Biskvītam:

  • 75 g kviešu miltu
  • 120 g cukura
  • 16–20 g vanilīna cukura
  • 4 olas

Pildījumam:

  • 400 g krēmsiera
  • 400 g dzērveņu ievā­rījuma
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

Vispirms pagatavo biskvīta mīklu: ar mikseri puto olas, cukuru un vanilīna cukuru, līdz masa kļūst gaiša un stingra, tās apjoms pieaudzis divreiz. Pakāpeniski pieber izsijātus miltus un uzmanīgi iecilā masā. 

Mīklu lej uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs, vienmērīgi izlīdzina un cep cepeškrāsnī 180 oC aptuveni 20 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltains. Kad biskvīts gatavs, to ierullē dvielī, lai atdziest.

Gatavo pildījumu: krēmsieru un pūdercukuru saputo ar mikseri. Uzmanīgi atrullē biskvītu. To noziež ar dzērveņu ievārījumu, tam pāri vienmērīgi izlīdzina saputoto krēm­sieru. 

Vēlreiz uzmanīgi sarullē biskvītu. Liek ledusskapī vismaz uz stundu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem