Vasaras ābolu ievārījums daudziem ir obligāti padarāmo vasaras darbu sarakstā. Savārīt, turklāt ne tikai vienu reizi, un apēst ar obligātajām plānajām pankūkām, grauzdiņiem vai rupjmaizes kārtojumu. Katrs vārījums atšķirsies, ja mainīsies izmantoto ābolu šķirnes un pievienotās garšvielas: lavandas ziediņi, citrusu mizas, dažādas ogas un garšaugi.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg Balto dzidro ābolu
  • 800 g cukura
  •  200 ml ūdens
  • 1 lavandas stiebra ziediņi

Pagatavošana

1. Sagatavo ābolus. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriez palielos gabalos. 

2. Vāri. Ābolu gabalus ber katlā, pievieno ūdeni un sāc vārīt. Kad ūdens uzvārījies, pievieno cukuru un lavandas ziediņus, izmaisi. Ik pa brīdim apmaisot, uz lēnas uguns turpini vārīt ievārījumu, līdz ābolu gabaliņi ir mīksti, bet ne pilnībā izjukuši.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem