Makaroni garšo visiem, un to ēdieni ir vieni no pasaulē iecienītākajiem. Vienkārši pagatavojami, daudzveidīgi un piemēroti gandrīz ikvienai gaumei.
Sastāvdaļas
- 400 g spageti
- 100 g Parmas siera
- 200 g kaltētu tomātu (bez eļļas)
- 125 g rukolas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Katlā uzvāra 250 ml ūdens. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, pievieno kaltētos tomātus un baltvīna etiķi, vāra uz lēnas uguns kādas 3 minūtes. Pēc tam tomātus nokāš sietā, atdzesē un sagriež kubiņos.
Ķiplokus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos. Rukolu nomazgā, nosusina un saplucina.
Lielā sālsūdens daudzumā spageti izvāra al dente, kā norādīts uz iepakojuma. Pēc tam nokāš sietā. Kamēr spageti vārās, dziļā pannā sakarsē olīveļļu un sautē ķiplokus, sīpolus un tomātu gabaliņus kādas 5 minūtes. Pieber sāli un piparus.
Spageti pievieno mērcei, visu rūpīgi samaisa. Parmas sieru sagriež ar siera lāpstiņu un kopā ar rukolu pārkaisa spageti.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem