Ķiploki vīrusu laikā strādā kā lieliski dakteri. Taču ar savu specifisko asumiņu un smaržu tie piestāv daudziem ēdieniem, tajā skaitā makaroniem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g šampinjonu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 40 g sviesta
  • liela sauja pētersīļu lapu
  • spageti
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Spageti izvāra lielā ūdens daudzumā, kā norādīts uz iepakojuma. Pēc tam nokāš. Kamēr spageti vārās, pannā izkausē sviestu. Kad tas sāk kļūt gaiši brūns, pievieno uz pusēm pārgrieztus šampinjonus, paaugstina liesmu. Pieber sāli un piparus un ļauj šampinjoniem gatavoties dažas minūtes. 

Sēnēm nevajadzētu izdalīt sulu. Ja tā notiek, panna nav pietiekami karsta, tāpēc liesma jāpalielina. 

Kad sēnes izceptas, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un gatavo vēl 2 minūtes. Iemaisa lielāko daļu rupji sasmalcinātu pētersīļu un cep vēl pusminūti. 

Šampinjonus pasniedz siltus, sajauktus ar spageti, apkaisītus ar atlikušajiem pētersīļiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem