Šokolādes smēriņu var uzglabāt mēnesi istabas temperatūrā. Svētku laika brokastīs to var ziest uz grauzdiņiem vai kruasāniem, cepumiem un pankūkām. Pildīts glītā lielākā vai mazākā burkā smēriņš būs lieliska Ziemassvētku dāvana saldummīļiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 375 g piena šokolādes
  • 125 g lazdu riekstu

  • 2 ēdamkarotes riekstu eļļas
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • ½ tējkarotes vaniļas cukura


Pagatavošana

1. Smēriņa uzglabāšanai sterilizē 400 ml lielu burku ar vāku. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē. 

2. Lazdu riekstus ar smalcinātāju samaļ masā. Pievieno riekstu eļļu, cukuru, kakao pulveri un vaniļas cukuru, tad visu vēlreiz smalcina. 

3. Samaltajai masai pievieno kausētu šokolādi un visu blendē, līdz veidojas viendabīga smēriņa konsistence. Gatavo smēriņu pilda sterilā burkā. Pirms lietošanas smēriņš pilnībā jāatdzesē.


4. Smēriņu var ziest uz vienkāršiem cepumiem, grauzdiņiem, pankūkām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.