Ātri pagatavojama rulete ar krēmsiera pildījumu un medus garšu.

Reklāma

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • 75 g kviešu miltu
  • 30 g kakao
  • 120 g cukura
  • 16–20 g vanilīna cukura
  • 4 olas

Pildījumam:

  • 300 g krēmsiera
  • 200 ml 35% saldā krējuma
  • 1 tējkarote medus
  • 100 g pūdercukura
  • 100 g aveņu

Pagatavošana

Gatavo biskvīta mīklu: ar mikseri puto olas, cukuru un vanilīna cukuru tik ilgi, līdz masas ir divreiz vairāk un tā ir gaiša. Pievieno izsijātus miltus un kakao. Samaisa. Mīklu lej uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs, un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltains.

Pildījumam saldo krējumu saputo stingrās putās. Krēmsieru, medu un pūdercukuru sajauc viendabīgā masā, tajā iecilā putukrējumu.

Kad biskvīts izcepies, uzmanīgi noņem cepampapīru un tad biskvītu ierullē tīrā virtuves dvielī. Tiklīdz atdzisis, to attin, noziež ar krēmsiera masu un vienā malā uzber avenes. Uzmanīgi sarullē un uzbārsta pūdercukuru. Pirms pasnieg­šanas vismaz uz stundu ievieto ledusskapī

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem