Šķēlēs sagrieztā garšvielām papildinātā Ziemassvētku maize izskatās grezni un ir garda.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 1 tējkarote maltu garšvielu
  • 175 g brūnā pūdercukura
  • 3 olas
  •  2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 225 g miltu

  • 1 tējkarote cepampulvera
  • 100 g sadrupinātas tumšās šokolādes 


Pagatavošana

1. Tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno 25 g sviesta un maltās garšvielas, tad samaisa. 


2. Atlikušo sviestu, cukuru, olas un vaniļas cukuru savieno bļodā. Iesijā miltus un cepamo pulveri un visas sastāvdaļas ar mīklas maisītāju sastrādā vieglā mīklā. 


3. Ietauko gareno kēksa formu (1 kg). ¼ no mīklas liek formā, pa virsu pārrasina 1/3 kausētās šokolādes. Atkārto vēl 2 reizes mīklas kārtas likšanu un šokolādes pārrasināšanu. Kā virsējo liek mīklas kārtu. Kūkas virsu pārkaisa ar sadrupinātu šokolādi.


4. Formu ar mīklu liek līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 90 minūtes, līdz kūka zeltaina. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu. Ja tas pēc izvilkšanas nav aplipis ar mīklu, tad kūka ir gatava. Gatavo kūku 10 minūtes patur formā, tad izņem un liek uz metāla sieta paliktņa līdz pilnīgai atdzišanai. 


5. Atdzisušo kukulīti griež šķēlēs, kurās redzamas viļņveida šokolādes līnijas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.