Krāsaini un gardi salāti, īpaši labi iet kopā ar mīksto maizīti čabatu.
Sastāvdaļas
- 2 sarkanie sīpoli
- 1 dzeltenā paprika
- 1 sarkanā paprika
- 500 g kokteiļtomātu
- 125 g melno olīvu
- 400 g konservēta tunča
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote balzametiķa
- sāls, malti melnie pipari
- čabata pasniegšanai
Pagatavošana
Nomizotus sīpolus sagriež palielās daiviņās. Paprikām izņem sēklotnes, sagriež plānās sloksnītēs. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
Sīpolus, papriku un tomātus liek dziļā cepampannā, apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas un balzametiķi. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep krāsnī 20 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
Dārzeņus un olīvas kārto uz šķīvja. No tunča konserva notecina eļļu, tunča gabaliņus liek uz dārzeņiem, pārslaka atlikušo olīveļļu. Pasniedz siltus kopā ar čabatu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem
4.4 °C



























































































































































































































































