Receptē iekļautajai šokolādei jābūt augstas kvalitātes – jāsatur vismaz 60–70% kakao. Jāielāgo, ka šokolādes kūkas bieži kļūst sausas, ja pārāk ilgi turētas cepeškrāsnī

Reklāma

Biskvītam:

  • 260 g tumšās šokolādes
  • 170 g sviesta
  • 200 g smalkā cukura
  • 3 lielas olas
  • 85 g kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas (izšķīdinātas 2 ēdamkarotēs ver­doša ūdens)

Glazūrai:

  • 300 g tumšās šokolādes
  • 85 g sviesta

Dekorēšanai:

300 g dažādu ogu

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 oC. Ietauko tortes veidni (Ø 20 cm) un izklāj ar cepampapīru. Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē. Atdzesē, pieber cukuru un pa vienai piesit olas. Masā iesijā miltus un rūpīgi samaisa. Pie­vieno šķīstošo kafiju. 

Masu liek sagata­votajā veidnē un cep 55 minūtes, līdz pieskaroties jūtams, ka kūkas virsma ir stingra (vidus var būt nedaudz mīksts, taču atdziestot kūka kļūs stingrāka). 

Atdzesē, neizņemot no veidnes.Kūku uzmanīgi pārliek uz virtu­ves dēlīša un pārgriež horizontāli uz pusēm. Pagatavo glazūru: šokolādi un sviestu izkausē karsta ūdens peldē. Atdzesē. 

Kūkas vienu kārtu liek uz servējamā šķīvja un pārziež ar treš­daļu glazūras. Uzliek virsū otru kārtu un kūkas virsmu un sānus noklāj ar atlikušo glazūru. Dekorē ar ogām

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem