Šeit svarīgi masu drumstalām cilāt, nevis mīcīt – tikai cilājot izveidosies skaistas drumstalas*.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 350 gpilngraudu auzu miltu
  • 200 g pilngraudu kviešu miltu
  • 365 g brūnā cukura
  • 300 g sviesta
  • 350 ml piena
  • 100 g valriekstu
  • 15 g vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 225 g magoņu sēklu
  • 115 g mannas putraimu
  • 6 lieli āboli
  • 400 g biezpiena
  • 50 g upeņu (svaigu vai saldētu)

Pagatavošana

Mīklai bļodā liek pilngraudu kviešu miltus, 200 g piln­graudu auzu miltu, 200 g sviesta, 100 g brūnā cukura un 40 ml piena. Ar rokām samīca viendabīgas mīklas bumbiņu. Pannā ieklāj cepampapīru ar maliņām uz augšu, izklāj mīklu, neceļot maliņas uz augšu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes.

Lielā bļodā ielej atlikušo pienu, pievieno 115 g brūnā cukura, vaniļas cukuru, kanēli, mannu, magones un biezpienu. 

Visu sajauc. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, pievieno bļodas saturam un rūpīgi samaisa. Bļodas saturu izklāj uz apceptās mīklas un izlīdzina, magoņu masu pārber ar upenēm. 

Pagatavo drumstalas: bļodā liek atlikušās sastāvdaļas: brūno cukuru, pilngraudu auzu miltus, sviestu un valriek­stus. Ar rokām viegli cilā, veidojot drumstalas. Kad tās gata­vas, vienmērīgi pārklāj pannas saturam. 

Cep cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.

*Recepte no konditores Rūtas Strautnieces krājuma

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Abonē LASI.LV gadam vai kādu no "Latvijas Mediju" periodiskajiem izdevumiem 2026. gadam, un laimē 1500 eiro vai Philips kafijas automātu. Loterijas atļaujas nr. 8744.

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu