Šī recepte ir no zemnieku saimniecības "Vaidelotes" saimnieces Dairas Jātnieces krājums.

Reklāma

Jebkuru tēju var pārvērst par karsto dzērienu, teic Daira Jātniece. “Pielej klāt sulu, pievieno garšvielas, un gardums gatavs! Ne tikai upeņu sula, arī ābolu un smiltsērkšķu ir brīnišķīgi gardas, ja tajās ieliek krustnagliņas, kanēļa standziņas un ingveru.’’ Viņa pārliecinājusies, ka visas kartsvīnam un piparkūkām paredzētās garšvielas ir piemērotas arī citiem karstajiem dzērieniem.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg ķirbja
  • 1 citrona sula
  • 1 citrona miza
  • ap 7 cm garš ingvers
  • medus

Sastāvdaļas

Ķirbi sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar nedaudz ūdens un vāra, līdz mīksts. Ingveru sagriež mazos gabaliņos. Uz smalkas rīves norīvē citrona miziņu. Izspiež citrona sulu. 

Vārīto ķirbi sablendē, pēc garšas pievieno citrona sulu, mizu un ingvera gabaliņus. Visu uzvāra. Beigās pievieno medu.

No 1,5 kg ķirbja sanāks aptuveni 1 litrs biezeņa.

Karstajam dzērienam piestāv dažādas garšas: gan salda, gan skāba, to var gatavot stiprāku vai maigāku.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem