Gards un skaists ēdiens, piemērots ne tikai ikdienas, bet arī svētku galdam.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkas šķiņķa šķēles
  • 300 g spinātu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari, muskatrieksts
  • eļļa cepšana

Pagatavošana

Cūkas šķiņķa šķēli izklapē, pārkaisa ar sāli, pipariem un maltu muskatriekstu. Eļļā apcep sagrieztu sīpolu, pievieno sasmalcinātu ķiploku un spinātus, nedaudz apcep un pasautē, līdz spināti saplok. Pieber sāli, piparus, nedaudz padzesē. 

Masu liek uz gaļas šķēles, vienmērīgi izlīdzina, satin ruletē un sasprauž ar irbulīšiem vai sasien ar pārtikas auklu. 

Sagatavoto ruleti liek cepešpannā un cep cepeškrāsnī 250 °C aptuveni 20 minūtes. Pēc tam temperatūru samazina līdz 200 °C un turpina cept vēl 30-40 minūtes, ik pa brīdim ruleti aplaistot ar pannā radušos šķidrumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem