Baudot šo ievārījumu pirmo reizi, grūti ir atpazīt, no kā tas gatavots. Tomātu ievārījums labi garšo ar biezpienu, balto sieru, plānajām pankūkām.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1 kg dzelteno tomātu

  • 700 g cukura 

  • 2 citroni

  • 4 timiāna zariņi


Pagatavošana

1. Tomātus blanšē: katram tomātam virspusē veic krustveida iegriezumu. Tomātu uz 2–3 minūtēm iemērc karstā ūdenī, tad uzreiz aukstā. Noloba miziņas, izgriež kātiņa vietu un sagriež to smalkos gabaliņos.


2. Tomātus liek katlā, pievieno abiem citroniem smalki norīvētu miziņu un izspiestu sulu, timiāna zariņus. 

Masu uzvāra, tad turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē (apmēram 30 minūtes). Vārīšanās laikā noņem putas.


3. Gatavo ievārījumu sapilda sterilās burkās, atdzesē. Ievārījumu uzglabā vēsā un tumšā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.