Kabaču laiks rit pilnā sparā. Šie dārzeņi ne vien skaisti izskatās dobē, bet ir arī veselīgi: satur C, B un K vitamīnu, kāliju, magniju, folskābi, antioksidantus un citas vērtīgas vielas, ir lielisks šķiedrvielu avots.

Reklāma

Tajos ir maz kaloriju. Kabačus droši var ēst svaigā veidā, bet tie lieliski iederas arī daudzos ēdienos, sader ar citiem dārzeņiem. No tiem var gatavot pankūkas, pievienot sacepumiem, kotletēm, sautējumiem, salātiem. 

Ja kārojas sātīgāku dārzeņu ēdienu vai dārzeņi tomēr īsti neiet pie sirds, var izmēģināt recepti – krāsnī ceptus kabačus ar malto gaļu.

Vajadzēs:

  • kabaci
  • malto gaļu
  • sīpolu
  • ķiploku
  • sāli, piparus, garšvielas pēc izvēles
  • rīvētu sieru, zaļumus

Kā gatavot? 

Kabaci nomizo, sagriež aptuveni 1,5 cm biezās ripās, vidu izgrebj un kārto cepamajā traukā. Maltajai gaļai pievieno sakapātu sīpolu, ķiploku, garšvielas un pilda kabačos (gaļu ļoti nesablīvējot). 

Pārlej ar saldo krējumu (ja vēlas liesāku ēdienu, to var nedarīt), ieliek kādu ķiploka daiviņu. 

Cep aptuveni 180 grādos, kamēr gaļa gatava, vidēji pusstundu. Siltus pārkaisa ar sieru un zaļumiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.