Visus dārzeņus var ņemt vienādā daudzumā vai arī kāds var dominēt, arī zaļumu daudzumu un proporciju liek pēc izvēles.
Reklāma
Sastāvdaļas
- Gurķi
- Tomāti
- Paprika
- Diļļu ziedi
- Estragons
- Baziliks
- Gabaliņš mārrutku saknes
- Ķiršu lapas
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 2–3 pētersīļa saknes
- 2 lauru lapas
- ½ čili pāksts
Marinādei
- 1,5 litri ūdens
- 3 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 8 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
1. Gurķiem nogriež galus. Izvēlas cietus tomātus un sadursta ar koka iesmiņu. Paprikas pākstis sagriež gareniski 4–6 daļās, izņem sēklas.
2. Marinādei uzvāra ūdeni, izšķīdina cukuru un sāli, kad uguns nogriezta, pievieno etiķi. Karstu marinādi pārlej burkā pāri dārzeņiem.
3. Burkas liek pasterizēties 75–80 grādu temperatūrā 15 minūtes. Vāciņus stingri aizver, burkas apgriež otrādi, līdz atdzisušas.
4. Gatavos dārzeņu konservus uzglabā pagrabā.