Jēra gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas bagātīgi satur dzelzi, cinku un B12 vitamīnu. Jēra gaļa noteikti jākombinē ar dārzeņiem, lai ēdienreize būtu pilnvērtīga un veselību veicinoša. Jēra gaļas šķiedras ir smalkākas nekā liellopa. Visgardākā, sulīgākā un maigākā būs aptuveni pusgadu veca jēra gaļa. Gada vecumā tā jau kļūst daudz sīkstāka, taukaināka, ar specifskāku smaržu.
Sastāvdaļas
- Jēra lāpstiņas un ribiņas
- tomātu pasta
- čili
- burkāni
- sīpoli
- rīsi
- kinza vai pētersīļi
- ķiploks
Pagatavošana
Gaļu sagriež gabalos un apcep, tad pievieno tomātu pastu. Ja gribas asāku garšu, piegriež čili. Gaļai pārlej ūdeni un sautē. Uz pannas apcep kubiņos sagrieztus burkānus un sīpolus, pievieno gaļai. Kad gaļa gandrīz gatava, pieliek noskalotus rīsus. Turpina vārīt, līdz rīsi un gaļa mīksti.
Gatavajam virumam uzbārsta smalki sagrieztu kinzu vai pētersīļus, ja kinza negaršo. Lai garša būtu bagātīgāka, iespiež arī ķiploku.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.