Vegāniem draudzīga kūka, kur interesantu noti piešķir pikantā rukola.
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
- 75 g valriekstu
- 75 g makadamijas riekstu
- 75 g dateļu
- ½ tējkarotes sāls
- 25 g kokosriekstu skaidiņu
Pildījumam
- 140 g rukolas
- 350 g Indijas riekstu, izmērcēti diennakti
- 4 citronu sula
- 175 ml vijīga medus
- 160 ml kokosriekstu eļļas
- 50 ml ūdens blendēšanai
Virskārtai
- 75 g dateļu
- 140 g rukolas
Pagatavošana
1. Ietauko apaļo cepamo formu 23 cm diametrā. 2. Smalcinātāja traukā savieno riekstus, dateles un sāli. Smalcina, līdz iegūst graudainu konsistenci. Pievieno kokosu un samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
3. Masu liek cepamajā formā un ar silikona lāpstiņu izlīdzina.
4. Pildījumam savieno visas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, un blendē. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni, lai veidotos krēmīga masa.
5. Pildījumu liek virs kūkas pamatnes un izlīdzina ar silikona lāpstiņu. Cepamo formu liek ledusskapī, lai atdziest.
6. Virskārtai dateles pārlej ar ūdeni, lai tās ir nosegtas. Kad pamatne un pildījums ir gatavi, turpina gatavot virskārtu. Datelēm pievieno rukolu un, ja vajag, ūdeni un blendē, līdz iegūst krēmīgu masu.
7. Virskārtas masu pārliek pāri kūkai formā un liek uz 4–5 stundām ledusskapī nobriest.
8. Pusstundu pirms pasniegšanas kūku izņem no ledusskapja un tur istabas temperatūrā. Rotā ar mazām svaigām rukolas lapiņām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.