Korintes visbiežāk ir pieminētas Ziemassvētku kūku receptēs, kur tās izmanto kaltētas līdzīgi kā rozīnes, aprikozes, plūmes vai dzērvenes.
Korinšu džems
- 1 kg korinšu
- 500 g cukura
- 1/3 tējkarotes citronskābes
Korintes notīra no kātiņiem, saber katlā, saspaida un apber ar cukuru. Tās iztur 2–3 stundas, tad liek uz lēnas uguns vārīties, līdz ogas izšķīst un veido viendabīgu masu. Džema gatavību pārbauda, nedaudz masas uzliekot uz šķīvīša, – ja sīrups neatdalās, tad pietiek vārīt. Karstu džemu pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem.
Korinšu kompots ar citronu
Citrona skābums mazinās korinšu saldumu.
- 1 kg korinšu
- 1 citrons
- 200 g cukura
- 1 litrs ūdens
Citronu nomazgā un ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos. Korintes notīra no kātiņiem. Korintes un citrona gabaliņus pilda sterilās burkās.
No ūdens un cukura uzvāra sīrupu, to karstu pārlej pāri korintēm.
Pasterizē 85 grādu temperatūrā (puslitra burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes).
Kaltētas korintes
Ziemā varēs pievienot bagātīgajai Ziemassvētku kūkai vai tējai.
Korintes var kaltēt gan saulē, gan cepeškrāsnī. Saulē kaltējot, izber tās uz smalka sieta un ik pa brīdim samaisa. Lai kaltētu cepeškrāsnī, korintes izber plānā kārtā uz cepešpannā ieklāta cepamā papīra. Kaltē 55 grādu temperatūrā 2–3 stundas, pabeidz kaltēšanu 70 grādu temperatūrā. Izkaltētas korintes ber kartona vai plastmasas kārbās ar vāku vai sterilās burkās.