Bieza un skābena, tā piemērota dažādiem pildījumiem un papildinājumiem.


Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1 kg ķiršu biezeņa

  • 1,5 glāzes ābolu sulas

  • 600 g cukura


Pagatavošana

Ķiršiem izņem kauliņus, liek katlā, pievieno pusi cukura un skābu ābolu sulu. 

Ķiršus karsē uz vidējas liesmas 20 minūtes, tad pieber pārējo cukuru un vāra līdz gatavībai.

 

Karsto marmelādi lej sterilās burkās, virspusē uzber nedaudz cukura un atdzesē. Burkas aizver ar steriliem vākiem.


Gatavo marmelādi uzglabā vēsā un sausā vietā.

Padoms!

Ķiršu izspaidas

Pēc sulas spiešanas parasti paliek pāri izspaidas, kur ir daudz vērtīgu vielu. Izspaidas var izlikt plānā kārtā uz sieta vai cepešpannā uz ieklāta cepamā papīra un kaltēt cepeškrāsnī 45 grādu temperatūrā 3–4 stundas, ik pa brīdim apmaisot. Ja izspaidas pilnībā vēl nav izžuvušas, tad tās var pabeigt kaltēt bēniņos vai pažobelē, īpaši, ja ir sauss un karsts laiks. Kaltētās ķiršu izspaidas pilda sterilās stikla burkās, aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā sausā un tumšā vietā. No kaltētajām izspaidām var gatavot uzlējumus un tēju.

Ķiršu izspaidu karsēšana
Izspaidu masu liek katlā un maisot uzkarsē līdz 96 grādu temperatūrai. Ja vēlas, var pievienot nedaudz brendija. Karstu masu pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsā un sausā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.