Trīsreizēja pārliešana aizstāj burku pasterizāciju, un rezultāts ir drošs.
Sastāvdaļas
- 1,7–2 kg gurķu
- 5 diļļu ziedi
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 sīpoli
- 1 neliels gabaliņš mārrutku saknes
- 2 jauno upeņu dzinumi
- 1 sauja piparmētru lapu
Marinādei
- 1,5 litri ūdens
- 3 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 15 melno piparu graudu
- 4 lauru lapas
- 3 krustnagliņas,
- 10 ēdamkarotes 9% etiķa vai 15 g citronskābes
1. Gurķus nomazgā un izmērcē aukstā ūdenī, tad blīvi sapilda burkā. Burku ietin auduma dvielī, lai nesaplīst.
2. Ūdeni uzvāra un verdošu pārlej pāri gurķiem.
Pēc 5 minūtēm, kad gurķi ir izkarsuši, ūdeni nolej. Ūdeni vēlreiz uzvāra un pārlej pāri gurķiem, pēc 5 minūtēm atkal nolej.
3. Burkā pievieno ķiploka daiviņas, veselus sīpolus, mārrutku saknes ripiņas, upeņu dzinumus, piparmētru lapas.
4. Marinādei izmanto jau divreiz gurķiem pārlieto ūdeni. Ja nepieciešams, tad nolietajam ūdenim papildus pievieno ūdeni, tad – sāli, cukuru, piparu graudus, lauru lapas, krustnagliņas un marinādi pavāra 5 minūtes. Garšvielas izņem ar putu karoti, pielej etiķi vai pievieno citronskābi. Vēl verdošu marinādi burkās pārlej pāri gurķiem, liek vāciņus un burkas aizvāko.