Šī recepte savulaik tapusi kā pamācība stirnas ribiņu šmorēšanai, bet ne mazāk garšīgas sanāk arī mežacūkas ribiņas. Gatavošana un sastāvdaļas it kā pavisam ikdienišķas. Taču, kamēr neesi pārliecinājies, gandrīz vai negribas ticēt, cik patīkamu un savdabīgu garšu ēdienam piešķir rupjmaizīte. To pat varētu raksturot ar vēsturisko viss ģeniālais ir vienkāršs.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Mežacūkas ribiņas
  • Dažas šķēlītes rupjmaizes
  • Saldais krējums
  • Sāls
  • Tomāti
  • Sviesta pupiņu pākstis
  • Kartupeļi
  • Svaigi dārzeņi pēc izvēles

Gatavošana

Ribiņas mazliet apsāla, ātri apcep uz pannas un liek kārtām pīlē. No garšvielām izmanto tikai sāli, jo jebkuras citas – pipari, īpašie maisījumi, paprika – nomāks rupjmaizes aromātu.

Tātad – pīlē kārta ribiņu, tās noklāj ar ļoti plāni sagrieztām rupjmaizes šķēlītēm, pa virsu liek ripiņās sagrieztus tomātus un visu pārlej ar saldo krējumu. To vajadzētu ņemt tik daudz, lai šķidrums tiek līdz tomātu kārtai. Tad trauku liek cepeškrāsnī un šmorē līdz gatavībai. Jāpiebilst, ka pie ēšanas tiek diezgan drīz, jo ribiņas daļēju gatavības pakāpi ir sasniegušas jau apcepšanas laikā uz pannas.

Tālāk process ir mazliet ķēpīgāks, jo ribiņas nu jau no gatava sautējuma ņem ārā un vēlreiz liek uz pannas apcepties. Tas tāpēc, lai izskatās skaistas. Savukārt to, kas palicis no rupjmaizes, tomātiem un krējuma, sakuļ mērcei. Protams, galdā ēdienu var likt arī tādu, kāds tas sašmorējies pīlē.

Kamēr cepeškrāsnī sautējas ribiņas, uz plīts izvārās kartupeļi un apcepas ar rīvmaizi apbārstītas sviesta pupiņu pākstis. Tās gan pirms tam nedaudz ir apvārītas sālsūdenī, bet pietiek arī vienkārši apliet ar verdošu ūdeni, dažas minūtes paturēt un tad likt uz pannas. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.