Uz ugunskura gatavotam ēdienam vienmēr īpaša garša, kas savienojumā ar labu kompāniju ēdienreizi padarīs neaizmirstamu. Iedvesmai - klasiskais cūkgaļas plovs.

Reklāma

Cūkgaļas plovs 

Sastāvdaļas

  • cūkgaļa
  • nedaudz cūkgaļas speķa
  • burkāni
  • 3 vidēji lieli sīpoli
  • 1–2 ķiploka galviņas
  • 1–2 čili
  • rīsi
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • zaļumi
  • saulespuķu eļļa cepšanai
Plova sastāvdaļas.

Pagatavošana

Izvēlas treknāku vai liesāku cūkgaļu, sagriež gabaliņos. Čuguna katlu sakarsē uz uguns un apcep tajā sagrieztu speķi, lai iztek tauki. Pievieno sīki sagrieztus sīpolus un turpina cept. 

Ja taukvielu šķiet par maz, pielej mazliet saulespuķu eļļas.

Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sagriezto cūkgaļu un turpina cept. Kad gaļa nedaudz apcepusies, daļa no tās sulas iztvaikojusi, pieliek sarīvētus burkānus un cep vēl 10 minūtes. Pieber sāli pēc garšas ar aprēķinu, lai tā pietiktu arī rīsiem.

Uz ugunskura gatavotam ēdienam cita garša.

Pārlej ar ūdeni, lai tas apsedz gaļu. Uzliek ķiplokus, vidēja asuma čili pākstis un sautē uz vidējas liesmas aptuveni 30 minūtes.

Rīsus noskalo vismaz četros ūdeņos un pievieno gaļai, pirms tam izņemot ķiplokus un piparu pākstis. Nesamaisot rīsus, pielej ūdeni, lai rīsi būtu viegli pārklāti ar ūdeni. Uzliek vāku un turpina sautēt, līdz rīsi līdz pusei mīksti un piesūkušies ar buljonu.

Rūpīgi apmaisa, pieber nedaudz melno piparu un sakoncentrē trauka vidū, izveidojot rīsos atveres, pa kurām iznāks tvaiks. 

Uzliek atpakaļ piparu pākstis un ķiplokus, nosedz ar blīvu vāku un virs kvēlojošām oglēm ļauj rīsiem piebriest vēl aptuveni 20 minūtes. 

Kad viss šķidrums iesūcies rīsos vai iztvaikojis, plovs ir gatavs.Pasniedz ar sīki sakapātiem zaļumiem un/vai tomātu mērci.