Kad gaileņu mērce jau nedaudz apnikusi, var mēģināt pagatavot ko neierastāku.
Sastāvdaļas
- 1 iepakojums kārtainās mīklas
- 300 g gaileņu
- 1 sīpols
- 2 olas
- 200 ml saldā krējuma
- 100 g Čedaras vai Ementāles siera
- sāls, pipari
- sviests vai eļļa cepšanai
Pagatavošana
Mīklu izveltnē, ieklāj cepamveidnē un sadursta ar dakšiņu. Mīklai uzsedz cepampapīru, uzber pupas vai zirņus un cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes.
Tikmēr sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno sagrieztas gailenes un cep, līdz šķidrums iztvaiko. Traukā olas sajauc ar saldo krējumu un sarīvētu sieru, pieber sāli un piparus.
Uz izceptās pamatnes liek apceptās gailenes, pārlej olu un krējuma masu. Cep cepeškrāsnī 180 oC aptuveni 30 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem