Gailenītes ir vienas no garšīgākajām Latvijas mežos atrodamajām sēnēm, kas nav kāpuru bojātas, tās viegli notīrīt un cepamas bez iepriekšējas novārīšanas. Šoreiz - aromātiski gaileņu plācenīši!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 glāze sagrieztu gaileņu
  • puse sarkanā sīpola
  • 1 glāze miltu
  • 200 ml piena
  • šķipsna kūpinātās paprikas
  • šķipsna sāls
  • šķipsna cepamā pulvera
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Miltus sajauc ar kūpināto papriku, sāli un cepamo pulveri, pielej pienu un samaisa biezu mīklu – tādu, ko grūti kult. Sīpolu sīki sakapā un kopā ar sēnēm apcep, līdz šķidrums no gailenēm iztvaikojis. Pievieno pankūku mīklai.

Karstā eļļā cep mazas pankūciņas. Lai tās izceptos labi, regulē karstumu – ja pankūkas cepsies par strauju, vidus būs jēls, ja par lēnu, pankūkas pārāk piesūksies ar eļļu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem