Šo gardo pīrāgu vislabāk pasniegt atdzisušu un ar saldējuma bumbiņu.

Reklāma

Sastāvdaļas


Mīklai

  • 125 g sviesta

  • 100 g biezpiena

  • 250 ml kviešu miltu

  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera


Pildījumam


  • 500 g skābu ābolu

  • 2 olas

  • 250 ml cukura


Virskārtai


  • 300 ml auzu pārslu

  • 30 g cukura

  • 3 ēdamkarotes cukura vai 50 g medus

Pagatavošana

1. Sviestu sasmalcina mazos gabaliņos. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Miltus, sviestu un biezpienu mīca līdz viendabīgai masai. Mīklu saveļ bumbā un izrullē nedaudz lielāku par apaļās cepamās formas pamatni. Mīklu ieklāj ar sviestu ieziestā cepamajā formā, ar pirkstiem izveido maliņu. Ar dakšiņu sadursta mīklu. Formu ar mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm atpūsties.


2. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Ābolus liek katlā, pievieno 50–100 ml ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz āboli ir mīksti. Atdzesē.
3. 

Olām pievieno cukuru un saputo gaisīgā, gaišā masā. Pievieno atdzesētajiem āboliem un iecilā. 


4. Auzu pārslas apgrauzdē sviestā uz sakarsētas pannas, tad pievieno cukuru un medu. Visu samaisa.


5. Formu ar mīklas pamatni liek līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pamatnei uzliek ābolu pildījumu un cep, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pārkaisa grauzdētās auzu pārslas un cep vēl 10 minūtes. Pīrāgu atdzesē un pasniedz.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.