Kompotam pēc izvēle var pievienot arī kādu lāsi ruma vai brendija.
Sastāvdaļas (uz 1 litra burku)
- 500 g svaigu ķiršu (var būt ar kauliņiem vai bez)
- 150–200 g cukura
- 600 ml ūdens
Pagatavošana
1. Noskalo kārtīgi ķiršus, attīra no bojātām ogām.
2. Liek ķiršus burkās līdz 2/3 tilpuma.
3. Uzvāra sīrupu, savienojot ūdeni ar cukuru un maisot karsē, līdz cukurs ir izkusis. Sīrupu pārlej ķiršiem.
4. Pasterizē burkas 15–20 minūtes, tad aizvāko. Uzglabā sausā, vēsā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem