Parasti vēlamies, lai, gatavojot ikdienas maltīti, nevajadzētu patērēt daudz laika un enerģijas, kā arī nepieciešamo produktu saraksts nebūtu garš. Lūk, viena no šādām receptēm.
Sastāvdaļas
- 150 g mencu filejas
- 50 g piena vai ūdens
- 25 g baltmaizes
- 15 g sviesta
- 1 maza ola
- sāls
Mārrutku mērcei:
- 100 g zivju buljona
- 15 g skābā krējuma
- 5 g kviešu miltu
- mārrutki
- sviests cepšanai
Mencu fileju kopā ar pienā vai ūdenī izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ. Samaltajai masai pievieno izkausētu sviestu, olu, sāli, atlikušo pienu vai ūdeni un samaisa.
Ar samitrinātām rokām veido frikadeles un vāra zivju buljonā.
Gatavas izņem, liek dziļā traukā, pārlej mārrutku mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Lai pagatavotu mārrutku mērci, uz pannas sviestā izkarsē kviešu miltus, līdz kļūst gaiši brūni, pievieno zivju buljonu, kurā vārītas frikadeles, mārrutkus, skābo krējumu un 5–10 minūtes vāra.