Kabacis šajā receptē aizvieto olu. Pēc sarīvēšanas necenties nospiest sulu, citādi mīkla iznāks pārāk sausa.

Sastāvdaļas 12 gabaliem

Gatavošanas laiks 40-50 minūte

  • 2 krūzes sarīvētu kabaču (200 g kapučīno krūze)
  • 2 krūzes kviešu miltu
  • 1,5 krūzes cukura
  • puskrūzes kakao
  • puskrūzes eļļas
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • tējkarote sāls

Glazūrai

  • ceturtdaļkrūzes kakao
  • puskrūzes cukura
  • ējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

Gatavo braunija glazūru: kakao sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru, pielej divas krūzes ūdens, iemaisa. Liek sildīties, karsē, kamēr masa savārās kā šokolāde, ir skāba krējuma konsistences.

Kakao glazūra ir biezāka, ja tai ilgi ļauj virst. Jo ilgāk karsē, jo biezāka kļūst.

Kabaci ar mizu sarīvē (vislabāk to darīt uz siera rīves). Nekādā gadījumā nenolej sulu – tā vajadzīga kūkas mīklas labākai konsistencei. 

Gatavo mīklu: sajauc eļļu ar cukuru, pievieno kakao, sodu, vaniļas cukuru, sāli, iejauc kabača masu un miltus. Visu rūpīgi samaisa, izmīca. Iznāk drupena, pasausa mīkla. Nevajag uztraukties, ja mīkla šķiet pārāk birstoša, viss izdosies.

Mīklu ieber veidnē vai formā, kas izklāta ar cepampapīru, piespaida, izlīdzina. Liek cepties 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

Kad kūka gatava, tai vēl karstai pārlej sagatavoto brūno glazūru. To izlīdzina, ļauj, lai iesūcas kūkā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.