Parasti vēlamies, lai, gatavojot ikdienas maltīti, nevajadzētu patērēt daudz laika un enerģijas, kā arī nepieciešamo produktu saraksts nebūtu garš. Lūk, dažas eceptes.

Kartupeļu kotletes


Kartupeļu kotletes.

Sastāvdaļas

  • 250 g kartupeļu 

  • 15 g sīpolu

  • 10 g sviesta

  • 1 maza ola

  • 15 g kviešu miltu vai rīvmaizes + 10 g apviļāšanai

  • sāls

  • eļļa un sviests cepšanai


Pagatavošana

Kartupeļus novāra sālsūdenī. Samaļ vai saspaida ar kartupeļu stampiņu. Masai pievieno sīki sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus, olu, miltus vai rīvmaizi, sāli un samaisa. 

Pēc tam izveido apaļas vai ovālas kotletes, apviļā rīvmaizē un uz pannas sakarsētā eļļā apcep brūnas.


Pasniedz ar sēņu vai maltas gaļas mērci, vai skābo krējumu un svaigu dārzeņu salātiem.


Kāpostu karbonāde


Kāpostu karbonāde.

Sastāvdaļas

  • 250 g svaigu kāpostu

  • 1 ola

  • 15 g rīvmaizes

  • sāls

  • eļļa cepšanai


Pagatavošana

Izvēlas vidēja lieluma, cietu kāpostgalvu, atdala ārējās lapas un galviņu pārgriež uz pusēm. Liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz kāposti mīksti. Izņem no ūdens, atdzesē un sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs tā, lai katrai būtu klāt daļa no kacena, kas lapiņas satur kopā.


Sagrieztās kāpostu šķēles apmērcē sakultā olā, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas uzkarsētā eļļā un apcep no abām pusēm. Izceptās šķēles kārto lēzenā bļodā, pārlej sabrūninātu sviestu vai pievieno skābo krējumu, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.