Svētku mielasta, dzimšanas dienas svinību vai ģimenisku pusdienu noslēgumā parasti tiek pasniegts saldais ēdiens jeb deserts. Tas ir gluži kā ķirsītis uz kūkas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g šokolādes
  • 2 tējkarotes šķīstošās kafijas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukura
  • 30 g riekstu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 65 g sacukurotu apelsīna miziņu

Pagatavošana

Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Pievieno šķīstošo kafiju.

Katliņā olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru. Uzkarsē un uz lēnas uguns saputo stingrās putās. 

Saputotos olu dzeltenumus pievieno šokolādes maisījumam. Atdzesē.

Sasmalcina vai samaļ riekstus. Saputo saldo krējumu. Šokolādes maisījumam pievieno sasmalcinātas apelsīna miziņas un riekstus. Uzmanīgi iecilā putukrējumu. Šokolādes putas lej iegarenā traukā (tilpums aptuveni 1 l) un ievieto ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Tad izgāž uz šķīvja un sagriež gabaliņos. Uzbārsta pūdercukuru.

Šokolāde.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.