Saldi un izteiksmīgi cepumi, kur galvenajā lomā ir kokteiļķirši.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 75 g sviesta istabas temperatūrā
  • 75 g pūdercukura
  • 75 g gaišā muskovado cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ola 
  • 175 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 75 g kokteiļa ķiršu

Muskovado cukurs ražots no cukurniedrēm, un tam piemīt maiga medus garša. Konditorejā to izmanto cepumu, kūku, piparkūku, deserta mērču pagatavošanai.


Pagatavošana

Sviestu, cukuru, vaniļas cukuru liek miksera traukā un saputo vienmērīgā masā. Pievieno ar dakšiņu sakultu olu, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un samaisa vienmērīgu masu. Pievieno sasmalcinātu tumšo šokolādi un četrās daļās sagrieztus kokteiļa ķiršus.


2. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ar karoti sadala mīklu 18 daļās, tad mīklu saplacina, lai starp cepumiem ir atstarpes. 


3. Cepamo plāti ar cepumiem liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 12–15 minūtes, līdz cepumi ir gatavi un zeltaini.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.