Itālijā tradicionālo risoto pasniedz zupas šķīvī kā pirmo ēdienu. Ja izmaina dažas sastāvdaļas, tad tas ir arī gards deserts.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 600 ml piena
  • 25 g pūdercukura
  • 50 g sviesta
  • 125 g Arborio rīsu
  • 50 g grauzdētu lazdu riekstu
  • 50 g gaišo rozīņu
  • 125 g tumšās šokolādes
  • Brendijs

Pagatavošana

1. Pienu un pūdercukuru savieno katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai.


2. Sviestu izkausē katliņā ar biezu dibenu, pievieno rīsus un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi. Pievieno kausiņu karsta piena un rīsus maisa, līdz tie uzsūc pienu. Tā turpina gatavošanu: pievieno kausiņu piena un maisot karsē, līdz rīsi pilnībā uzsūc pievienoto pienu, tad pievieno nākamo piena kausiņu. Gatavo, līdz rīsi ir al dente un krēmīgi. 


3. Lazdu riekstus apgrauzdē un sasmalcina. Šokolādi sasmalcina.


4. Risoto pievieno lazdu riekstus, rozīnes un sasmalcināto šokolādi un visu ātri samaisa.


5. Risoto liek zemās kafijas tasēs, pārrasina ar brendiju un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.