Gards deserts, kas būs kā punktiņš uz "i" jebkuru pusdienu noslēgumā.
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 ml ūdens
- 100 g sviesta
- 130 g kviešu miltu
- 3 olas
Pildījumam:
- 3,5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 130 g cukura
- 250 g ūdens
- 1 ēdamkarote sviesta
- 500 g saldējuma
Pagatavošana
Mīklai uzvāra ūdeni, pievieno sviestu un izkausē. Vēlreiz uzvāra. Pievieno miltus. Spēcīgi maisa, līdz mīkla atdalās no katliņa malām. Katliņu noceļ no plīts un mīklu nedaudz atdzesē. Nepārtraukti maisot, pa vienai piesit olas. Ar konditorejas turziņu no mīklas uz plāts veido nelielas bumbiņas. Var izmantot cepampapīru.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes.
Pirmās 10 minūtes cepeškrāsni neatver, citādi vēja kūkas var saplakt. Kad tās izcepušās, izņem no krāsns un atdzesē.
Pagatavo mērci, ar ko pārliet vēja kūkas. Katliņā sajauc kakao pulveri ar cukuru un ūdeni. Vārot uz lēnas uguns, iebiezina. Tad pievieno sviestu, samaisa un atdzesē.
Pirms pasniegšanas kūkām nogriež cepurīti, piepilda ar saldējuma bumbiņām, pārlej ar šokolādes mērci un uzliek cepurīti.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.