Vēl viena fantastiska recepte, ko iespējams pagatavot steidzīgos darba dienas vakaros vai mājas ballītē, kad gaidāmi ciemiņi.

Reklāma

Nepieciešams

  • Eļļa cepšanai,
  • 1 sīpols,
  • 1 paprika,
  • Brieža maltā gaļa,
  • Pāris daiviņas sakapātu ķiploku,
  • 1 paciņa tako garšvielu,
  • Glāze noskalotu rīsu,
  • 3 glāzes buljona,
  • 1 kārba melno pupiņu,
  • 1 kārba kukurūzas,
  • Rīvēts Čedaras siers,
  • Avokado un kinza pasniegšanai,
  • Asumiņam piestāvēs arī mazliet čili

Pagatavošana

Sakarsētā pannā apcep sīpolu un papriku. Pievieno malto gaļu, apcep, līdz tā brūna, un pievieno tako garšvielu. Iemaisa sakapātu ķiploku.

Pievieno rīsus un buljonu un uzvāra. Vāra zem vāka, ik pa brīdim apmaisot, līdz rīsi kļūst gatavi (bet ne līdz galam). Iemaisa pupiņas un kukurūzu, turpina vārīt vēl pāris minūtes, līdz rīsi ir gatavi.

Uzber sieru un atstāj zem vāka, līdz siers izkusis.

Pasniedz ar avokado un kinzu. Autentiskākai garšai var pārslacīt ar laima sulu.

Labu apetīti!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu