Šo zupu nudien es pašlaik ierindoju savā pēdējā laika zupu TOP3. Ne vien tāpēc, ka tā ir īsta Meksikas garšu buķete bļodā, bet arī tāpēc, ka tās pagatavošana aizņem vien pusstundu, kas lieti noder darba dienu vakaros.
Nepieciešams
- 1 sīpols
- 1 paprika
- 1 kārba konservētu pupiņu
- 1 kārba konservētas kukurūzas
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 tējkarotes oregano
- 1 tējkarote paprikas pulvera
- ½ tējkarote čili
- 1 litrs brieža buljona
- Pāris ēdamkarotes tomātu biezeņa
- Sāls un cukurs pēc garšas, tako garšviela
Pasniegšanai:
- Kukurūzas čipsi
- Rīvēts Čedaras siers
- Grieķu jogurts
- Svaigi sakapāta kinza
Pagatavošana
Katliņā lej nedaudz eļļas vai sviesta un tajā apcep sīpolu un papriku. Cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu un ķiploku. Kad gaļa mazliet apcepusies, pievieno tako garšvielu. Kad viss apcepies, liek klāt pāris karotes tomātu pastas, pupiņas, kukurūzu un buljonu. Ļauj visam vārīties 15 minūtes, un beigās izlīdzina garšu ar sāli vai cukuru.
Pasniedz bļodiņās ar grieķu jogurtu, rīvētu sieru, kukurūzas čipsiem un koriandru.
Labu apetīti!
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Abonē LASI.LV gadam vai kādu no "Latvijas Mediju" periodiskajiem izdevumiem 2026. gadam, un laimē 1500 eiro vai Philips kafijas automātu. Loterijas atļaujas nr. 8744.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu
3 °C






































































































































































































































































